Dromen komen uit, alles is mogelijk. Lees hier het blog.

Het meisje van de 1000 dromen

Al zolang als ik me kan herinneren heb ik 1001 ideeën en dromen gehad. Velen hebben me naïef genoemd. Vaak kreeg ik te horen dat ik een levendige fantasie heb, maar dat ik maar gewoon normaal moest doen. Of ik zorgde weer voor een grote glimlach om iemands gezicht vervolgd door de woorden ‘Dat kan toch helemaal niet?!’

Ik heb me wel eens afgevraagd hoe realistisch mijn dromen nou eigenlijk zijn. Een koffiedeksel met een speciaal vakje om je stroopwafel in op te warmen. Mijn man lacht zich nog steeds krom om het idee. Een meditatieklasje voor de buurvrouwen om de dag zen mee te starten. Een tv carrière als de nieuwe Charlie in gtst, of als weervrouw. Mijn eigen bedrijf waar ik van rond kan komen. Miljonair worden waardoor ik mijn moeder en broertje wat meer luxe kan geven én geen geldzorgen meer heb.  

Ik kan me voorstellen dat het ene doel wat haalbaarder lijkt dan het andere. Toch geloof ik met heel mijn hart dat álles wat ik wil uit kan komen. Volgens ‘the Secret’ hoef je alleen maar een plaatje uit te knippen en te wachten. Volgens ‘Miracle Morning’ zorgen visualisaties ervoor dat je dromen uitkomen. Is het echt zo makkelijk? Een plaatje uitknippen en vaak genoeg fantaseren over het eindresultaat van je droom?

Ja en nee. Ik geloof in ‘wat je aandacht geeft dat groeit’. Als ik al mijn tijd en energie had gestoken in de koffiebekerdeksels-voor-warme-stroopwafels was ik waarschijnlijk net zo rijk als de uitvinder van de coffee sleeve (film: Made of honour). Maar dat heb ik niet gedaan. Ik heb geen onderzoek gedaan, geen leverancier gezocht, geen kosten/baten plaatje gemaakt, geen onderzoek of er behoefte voor was gedaan. Ik heb het idee alleen bedacht, er af en toe over gemijmerd. Ongeveer 3 keer per jaar als ik een stroopwafel kocht bij mijn koffie to go.

Dus 1000 dromen hebben is 1 ding. Ze uit laten komen is van een ander kaliber. Het vergt niet alleen een uitgeknipt plaatje, een visualisatie en manifestatie. Het kost tijd, moeite, aandacht (want wat je aandacht geeft…) en opoffering (How to think and grow rich & The alchemist). Om in clichés te blijven praten: voor niets gaat de zon op.

Wat ik vroeger altijd lastig vond aan groots dromen en denken is dat het moeilijk is om de weg ernaar toe te concretiseren. Om alles in kleine stukken te hakken zodat je er naartoe kunt werken. En precies over deze stappen, het makkelijk maken van het proces, het duidelijk maken van je doel, het haalbaar maken van je droom. Daar neem ik je in mee. In mijn blog, op mijn site, via social media.

Want wat is er mooier dan van een droom een doel te maken dat opeens haalbaar en realistisch is?

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.